Dag 9 (-0,5kg) Fusk eller inte?!?

 
När jag ställde mig på vågen trodde jag att jag skulle ha gått upp ytterligare då samma känsla som igår infann sig, tunga bröst och svullna fingrar. Men icke... Nu går det åt rätt håll igen!!!
 
Idag känns det som att jag inte har gjort nånting men ändå har jag gjort massor...
Jag har varit på Itrim och tränat, träffat vänner, handlat mat, fikat med familjen (de, inte jag), lagat mat, gått långpromenad med hundarna och målat en växttrappa.
Eftersom det nu är mer än en vecka sen dieten kördes igång börjar det gå på rutin och tar inte lika mycket av mina tankar längre. Sköööönt på ett sett men irriterande på ett annat.
När jag gjorde en kall sås idag till middagen så doppade jag fingret i och smakade av. Oj vad skamsen jag kände mig sen!!! Inte bra!!!
Måste tänka mig för lite bättre nästa gång. Å andra sidan körde jag 50min träning på Itrim idag istället för 30min så jag går nog inte upp i vikt av mitt lilla misstag får jag hoppas.
Har jag sabbat mitt ena mål nu??? (Småäta)
Tycker nog inte det själv, det var en handling som gick på rutin och var inte avsiktlig.
Det komiska i det hela var att jag läste en blogg igår där den som skrev hade fuskat efter bara nån dag. Det var mackor, grillad kyckling och tom tårta. Min tanke var mest... "Varför lägger man ner tusentals kronor om man ändå inte tänker följa konceptet???" 
Innan man börjar måste man ju ha tänkt igenom det hela och med tanken accepterat att man inte får äta vanlig mat på ett tag. 
Så går jag och göra ett liknande misstag själv dan efter. Fy på mig, MEN... Ny dag imorgon, ny satsning OCH det var ett misstag!!!
 
Appropå matlagning...
Alla har varit så snälla och hjälp till min första vecka. Vi har blivit bjudna på middag, barnen har fått äta borta, allt för att underlätta här hemma. Mina matinsatser är inte många.
Idag insåg jag hur mycket jag saknar matlagning. Eftersom magen känns stabil och det värsta suget är över kändes det helt ok i tanken att laga mat och inte äta den. Ok, var ett dumt ord. Lycka är ett mer passande.
Matlagning är ju ett stort intresse. Att läsa recept, fundera vad man ska bjuda goda vänner på. Eller lyxa till nåt gott hemma.
Vet inte om det är så att mitt inre behöver en egoboost. Men att laga mat som andra uppskattar och som man får bekräftelse av är mer nöje än att äta den själv.
När jag väl hade kommit på att jag faktiskt kan tillreda en måltid utan att äta var det som en stor sorg försvann. 
Inte förrän nu har jag insett att matlagning har så stor betydelse för mitt välmående.
Två sms var det som behövdes för att ordna en lördagsmiddag med goda vänner.  Äntligen får jag läsa lite roliga recept igen 😊
 
Har införskaffat en ny träningsväska och vattenflaska. Har aldrig varit fåfäng när det gäller träning och är inte det nu heller egentligen.
Det är bara en trevlig känsla att få unna sig lite nya prylar nu när man inte kan stoppa saker i ansiktet 😝
 
 
Steg 13241
Total viktminskning 5,4kg
 
Jag ska lyckas!!!